1. מדיטציה, תרגילי קי ואומנויות לחימה
השיאצו נובע במקורו מאמנות הרפואה הסינית הקדומה שנקראת דואין אנקיו. המילה "דואין" כוללת בתוכה את הטכניקות המיועדות לפיתוח רגישותו של המטפל לקי ולחיזוקו.המילה אנקיו כוללת בתוכה את שיטות הטיפול במגע בעזרת לחץ ומניפולציות גופניות. המסגרת המקורית של רפואת המזרח מתרכזת בתרגול ובפילוסופיה של הדואין אנקיו.
בטקסטים סיניים עתיקים חוזר הביטוי "Doin Baramon Tenjiku Anma". Baramon פירושו ברהמין, שהיא הקאסטה של הכוהנים והעוסקים ברוחניות בהודו הקדומה, Tenjiku הוא השם היפני העתיק להודו. הדואין הוא במקורו שיטה טאואיסטית שנוצרה מהחיבור בין היוגה ההודית לבין הטאואיזם.
בהמשך, הדואין התפתח לשלושה סוגי תרגול נפרדים: מדיטציה, תרגילי קי, ואמנויות לחימה. כמו כן , נוצרו מה שניתן להגדיר כאספקטים היינים והיאנגיים של הדואין אנקיו, שהתפתחו בסופו של דבר לצ'יקונג ולאנמה המודרנית (מסאז'). בתחילה, האלמנטים השונים של רפואת המזרח, כמו המוקסה והדיקור, היו מרוכזים בדואין אנקיו. אולם עם הזמן הערך הרפואי האמיתי שלהם נמוג. לדוגמא, האנמה התדרדרה למעין פסאודו- מדע שמיועד לנתינת מסאז' מפנק בלבד.
ועדיין, בטקסטים מתחילת שושלת חאן שהגיעו ליפן, ישנה התיחסות לרופאים המטפלים באנמה, כך שנראה שבאותו זמן הטיפול במגע עדיין נחשב היה לבעל ערך רפואי. כמו כן היתה שיטת טיפול נפרדת בהרה (הבטן), "הרהטורי", שהתפתחה מהתרבות והסביבה הפיזית השונה ביפן. (ה"פודו"). הדיאגנוזה דרך ההרה, שהיא השיטה היפנית לדיאגנוזת מרידיאנים דרך לחץ על הבטן, יוצאה אחר כך לסין.